castravete.Info - Logo
Bine ai venit OASPETE Cauta | Teme active | Membrii | Intrare | Inregistrare

Inteligenta animalelor Optiuni
bogdan32x
Postat: Friday, May 23, 2008 10:28:57 PM
Nivel: Advanced Member
Groupuri: Member

Intrat: 5/18/2008
Postari: 58
[Points]: 174
Locatia: Cluj-Napoca

multi considera animalele ca fiind niste fiinte fara constiinta de sine si fara pic de inteligenta. sunteti asa siguri de asta?

1)zilele trecute un papagal si-a regasit stapanii pentru ca le-a spus celor de la un centru de animale adresa exacta la care locuia si numele proprietarilor...gest mecanic? in conditiile in care stapanii nu l-au invatat sa zica nici una din acestea

2)au fost semnalate sute de cazuri in care delfini au atacat rechini ce incercau sa atace oameni, sau au salvat vieti omenesti de la inec...gest mecanic?

3)cainii simt daca stapanul lor este in pericol...acu cativa ani un caine isi astepta stapanul sa ajunga de la servici...aceste a depasit cu 5 min ora la care se intorcea de obicei, asa ca scumpul sau caine a plecat sa-l caute si l-a gasit la 30 de km de casa cazut intr-un sans dupa ce suferise un atac de cord...cainele a iesit in drum si a latrat pana o masina a oprit si omul a fost dus la spital

astfel de evenimente au fost cu sutele...daca credeti ca nu sunt fiinte inteligente eu zic sa va mai ganditi odata ;)

bogdan1337
Postat: Friday, May 23, 2008 10:37:13 PM

Intrat: 5/14/2008
Postari: 103
[Points]: 296
Locatia: Baia Mare

Cred ca majoriatatea animalelor (cu precadere mamiferele) au un anumit nivel de inteligenta.

Am avut prin 2000 o hamsterita (femela de hamster ). Nu stiu daca ati auzit de hamsteri dresati, dar a mea raspundea la numele sau, musca la comanda si se oprea din ce face cind ziceam "nu".

Deci da animalele sunt inteligente, tine doar de stapini/oameni sa le descopere, valorifice si aprecieze acest atribut.

BabyBlue
Postat: Friday, May 23, 2008 11:51:25 PM

Intrat: 5/16/2008
Postari: 231
Locatia: Craiova

Nu stiu daca e inteligenta. Cred ca mai degraba este vorba de instincte.

BabyBlue
bogdan32x
Postat: Saturday, May 24, 2008 11:23:55 AM

BabyBlue wrote:

Nu stiu daca e inteligenta. Cred ca mai degraba este vorba de instincte.

daca zici ca sunt doar instincte...atunci cum iti explici ca cimpanzeii si gorilele sunt invatate limbajul semnelor si pot  "conversa" cu diferite persoane, cerand mancare,afectiune etc

BabyBlue
Postat: Saturday, May 24, 2008 5:36:28 PM

Este vorba de formarea unor deprinderi, a unor reflexe conditionate. Cel mai bun exemplu in acest sens este cainele lui Pavlov.

Si unele specii de papagali pot fi invatati sa vorbeasca. Asta nu inseamna ca sunt inteligenti. Automatismul nu are nici o legatura cu inteligenta. Nici oamenii nu-si folosesc inteligenta cand efectueaza automatisme. De exemplu: te trezesti dimineata si te duci la baie si te speli pe dinti. Iti folosesti inteligenta pentru gestul acesta?

BabyBlue
bogdan32x
Postat: Saturday, May 24, 2008 6:07:51 PM

daca nu ai fi inteligent nu ai sti sa folosesti periuta...:P
daimon
Postat: Saturday, May 24, 2008 7:58:31 PM

Intrat: 5/22/2008
Postari: 395
[Points]: 1,091

e un soi de inteligenta si asta. toate actele pe care le fac animalele dresate sunt intr-un fel deprinderi conditionate, dar chiar si pentru asta e nevoie de un fel de inteligenta.

asta ca sa nu spun ca uneori animalele au anumite reactii/initiative care nu pot fi explicate doar prin instinct.

bogdan32x
Postat: Saturday, May 24, 2008 9:46:06 PM

bun...gorilele din salbaticie folosesc unelete pentru a se apara sau a face rost de mancare...tot instinct?...daca e asa atunci si noi actionam pur din instincte si avem inteligenta 0
MagogKasdeyahe
Postat: Monday, May 26, 2008 10:53:20 AM

Postari: 503
[Points]: 1,821
Locatia: sibiu

E o diferenta imensa intre ratiune si inteligenta. Animalele pot fi inteligente in diferite grade. Asta nu-mi spune nimic. Ratiunea, care e sa zic asa corolarul tuturor inteligentelor adunate si exprimate prin cuvant, o detine doar omul. Din cate stim noi la ora actuala...

Tara Lu Papura
bogdan32x
Postat: Thursday, May 29, 2008 12:29:39 AM

iti dai seama ca parerile difera foarte mult pe tema asta si pe undeva e si normal...fiecare om are anumite conceptii de viata si ia decizii in functie de asta ;)
MagogKasdeyahe
Postat: Thursday, May 29, 2008 4:24:46 PM

Eu sunt curios ce s-ar intampla daca ar incepe sa evolueze spre ratiune si alte specii de animale. Ce ne-am face noi oamenii? Mai ales daca ar fi vorba de specii mult mai puternice dpv fizic. Cum ne-am apara...le-am extermina din timp sau? Cum vi s-ar parea moral dar si utile pentru siguranta noastra?

Tara Lu Papura
BabyBlue
Postat: Thursday, May 29, 2008 10:43:21 PM

Oamenii sunt pe cale sa se autodistruga. Nu vreau sa-mi imaginez ce ar face unor biete animale care, prin absurd, ar incerca sa se ridice din dobitocia lor!

BabyBlue
MagogKasdeyahe
Postat: Wednesday, June 04, 2008 9:11:02 AM

BabyBlue wrote:

Oamenii sunt pe cale sa se autodistruga. Nu vreau sa-mi imaginez ce ar face unor biete animale care, prin absurd, ar incerca sa se ridice din dobitocia lor!

Totusi babyblue, nu crezi ca intr-un fel traim intr-o societate preocupata parca din ce in ce mai mult de soarta animalelor si tot mai putin de-a noastra? Ce ne faceam daca astazi mai traiau dinozauri?In spiritul tolerantei fata de animale ii lasam sa traiasca liberi? Nici macar in captivitate nu-i puteam tine. Cum e bine sa facem, sa incercam sa mentinem un echilibru fata de animale sau sa punem in primulr and omul? Cand zic asta ma refer  de pilda la defrisari....care ucid animalele dar aduc culturi de plante,legume pentru oameni, deci hrana si viata. Pe unde scoatem cravata? Mai putem mentine echilibrul, in conditiile in care oamenii se inmultesc atat de mult, si aici ma refer in special la statele in curs de dezvoltare?

Tara Lu Papura
Utilizatori pe tema
Oaspete

Saritura forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.

[Main Forum RSS] : RSS

Cetatenie-Romana.Info
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.829 secunde.